Isnin, 26 September 2011

SALASILAH IMAM JAESAH 4.


Mercu Tanda Pekan Kampong Gajah Perak.
SALASILAH IMAM JAESAH 4.


Catatan disalasilah tidak menyatakan anak Uda Masir dan Ngah Suasa iaitu Long Raesah mempunyai anak atau tidak ianya tiada data diperolehi. Cuma dari jurai Pandak Adam sahaja yang tercatit. Begitu juga catatan A1/3/2/1 samaada terdapat anak beliau yang tua atau tidak ianya kabur. Tudung Saji (Sangai - bahasa tempatan).

6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

siapa imam jaesah...?

aisbatu berkata...

Siapakah tuan yang bertanya ni ?

Kedudukan Andak Mundam dalam salasilah yg ditulis oleh Hj Shaharuddin Mansur adalah anak menantu kepada Imam Jaesah (salasilah yg dipaparkan diblog)dan salasilah ini merangkumi keturunan darinya. Saya bahagikan kepada dua iaitu Andak Mundam (keturunan Tok Kadok) dan Imam Jaesah (kaitan dengan anak-cucunya)melalui perkahwinan sesama keturunan. Salasilah Jurai sebelah atas Imam Jaesah ini pula dipegang oleh seseorang dari Pulau Tiga dan Kg Gajah.

Siapakah Imam Jaesah ? setakat ini jurai tersebut hanya mendiamkan diri tidak mengulas sebarang salasilah yang dipaparkan diblog ini. Oleh itu marilah kita tunggu jawapan dan penjelasannya dari ronutnya sendiri.

Gelombang Rakyat berkata...

Saling kenal mengenal kerana lama hilang kontek hubungan kecuali berkelompok dan belum serumpun.

Data mencurah. Saya... Zubli Zainordin... generasi kesepuluh Tok Kadok kumpul data dan walaupun anggaran 80 peratus kutipan... saya akan bukukan.

Jika ada informasi baharu bolehlah dikemaskini kelak.

Gelombang Rakyat berkata...

Keluarga tua semua memendam kisah keluarga di atas pelbagai faktor.

Baharu 2 bulan lalu punca 5... adik beradik lebarkan Whatsapp termasuk sedara mara yang ada smartphone.

Asal ingat sahaja nombor kami add. Kemudian added tambah lagi ahli keluarga.

Gelombang Rakyat berkata...

Setelah berusia 58 tahun baharulah saya tahu keluarga saya dari susur galur Imam Joaseh @ Jaesah. Paut kaitnya ialah cicitnya yakni onyang lelaki saya Imam Abdul Hamid.

aisbatu berkata...

Dekat jurai mana kaitannya Imam Abdul hamid ini,kerana saya tak menjumpainya didalam salasilah.