Rabu, 1 Jun 2011

SALASILAH KULOP LIAS.

SUNGAI PERAK .

SALASILAH KULOP LIASEncik Ahmad dan ahli keluarganya.Encik Ahmad dan Puan Habibi (isteri)Encik Abdul Razak(anak encik Ahmad) & 
Zankartini bersama keluarganya.Encik Ahmad serta keluarganya.Puan Temah.dan arwah suaminya Alang Pilih.Puan Zaitun & Encik Musa Zalamuddin dan Keluarganya.
Puan Zaitun dan anak-anaknya.Encik Mansurani Kulop Ismail - Dua dari kiri bahagian belakang.

1.Kulop Ismail (Kulop Kensoi - nama timangan di Telok Bakong) ketika hayatnya duduk di belakang pekan Telok bakong dan kemudian  menetap di rumah bapa mertuanya iaitu Tuan Din - Guru Al-Quran.

2.Encik Ahmad seorang bekas Tentera dan menetap di Kampong Selamat Sungai Besi Kuala Lumpur dan kampong lahir beliau adalah di Kampong Tanjung.

3.Puan Temah di Kampong Kota, Batu 16 Lambor Kanan.4 ulasan:

cik marikh berkata...

assalamualaikum..
saya juga cucu kepada ahmdd bin harun ( mat kelong ), anak kepada midah...

aisbatu berkata...

waalaikumsalam.

Cik Marikh...selamat berkunjung ke blog kami, lihatlah salasilah Cik Marikh ianya juga berpunca dari Tok Kadok (rujuk salasilah Alang Sumat & Pandak Demat). Antara anak Pak Cik Ahmad juga berkahwin dengan anak Tuan Haji Sulaiman (pemegang emas kancing Tapah.

Amri Mat Saaid berkata...

salam..tuan Arifin..ade kontak no . encik ahmad sungai besi tu

aisbatu berkata...

Waalaikummussalam,

Amri...mohon maaf beliau telah kembali kerahmatullah pada 01/01/2013 tempohari dlm usia hampir 80an. Kalau diKg kita abangnya digelor Kulop Kensoi menantu tuan Din (guru Quran).Beliau berkahwin dengan orang batu 16 dan pencen askar.